Het bingo spel

Het bingo spel

Bingo spelen is een geweldige bezigheid. Het wordt gespeeld door jong en oud, man en vrouw. Met name oudere mensen spelen het spel. Daarom is het spel zo populair in bejaardentehuizen. Zij verzamelen zich in de speelhal van het huis en daar staat alles klaar, de mand met ballen, de kaarten en de formulieren waar de getallen opstaan. Echter, je kan tegenwoordig bingo ook elektronisch spelen. Dit gebeurt digitaal. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een mobiele telefoon of een desktop computer. Op de desktop computer ga je naar een bepaalde bingo website. Met je mobiele telefoon is het ook mogelijk. Je downloadt dan een online bingo app. Daarop kan je dan spelen.

Het principe van bingo is heel simpel en dus makkelijk te begrijpen. Allereerst heb je een aantal ballen. Daarop staan nummers. Die gaan van 1 tot 100. Vervolgens wordt er een bal getrokken. Dit kan door de pc gebeuren of door een echt persoon in een speelhal. Op iedere getrokken bal staat een nummer. Vervolgens kruis je dit nummer af van je formulier met getallen. Vaak hebben formuleren vijf kolommen. Boven elke kolom staat een letter. Dit zijn de letters van het bingo woord. Je hebt bijvoorbeeld de B met daaronder 10 cijfers. Deze cijfers staan in verschillende rijen. Wat je vervolgens doet, is dat je deze rijen probeert af te kruisen. Heb je een hele rij afgekruist dan win je het spel. Het kan ook zo zijn dat je alle getallen uit de kolom af moet strepen. Hier vindt u meer informatie over online bingo spelen op http://www.bingolistings.nl.

De regels verschillen per spel. Soms is het zelfs zo dat je zowel een rij als een kolom als diagonaal afgestreept moet hebben. Dan duurt het spel ook langer en dit maakt het spannender. Bingo is dus een heel makkelijk te interpreteren spelletje. Deels is gebaseerd op geluk en toeval en deels is gebaseerd op gezond verstand en je denkvermogen.

Er zijn verschillende varianten van bingo te vinden zowel online als offline. Deze verschillen met namen wat betreft het aantal ballen dat er in het spel aanwezig zijn. In online bingo heb je vaak 90 ballen of 80 ballen of 70 ballen. Hoe meer ballen, hoe langer het spel duurt. Als er na het aantal getrokken ballen nog geen winnaar is en de ballen zijn op, dan begint het spel overnieuw. Hierdoor kan het spel lang duren. Kijk vooraf goed welke vorm van bingo gespeeld wordt en hoeveel ballen erin het spel aanwezig zijn. Daarnaast is het belangrijk te kijken hoeveel kaarten er in de omloop zijn onder de deelnemers. Zin in een spelletje bingo online? Ga dan hier naartoe! http://www.i-vyoutside.nl/bingo-online/

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *